Turboverkaveling Reusel – De Mierden gestart

Tientallen grondbezitters gaan dit najaar en deze winter kavel ruilen in gemeente Reusel – De Mierden. Gedeputeerde Yves de Boer heeft samen met wethouder Cees van de Ven het officiële startsein hiervoor gegeven. Cees van de Ven, Wethouder RDM:

“Ik ben heel blij met het enthousiasme van alle partners, maar vooral met het grote aantal deelnemers. Nu al zijn er 45 aanmeldingen van boeren, dus dat wordt een behoorlijk grote operatie binnen onze gemeente”.

Onthulling bord Verkavelen voor Toekomst Reusel – De Mierden (bron ZLTO)

Onthulling bord Verkavelen voor Toekomst Reusel – De Mierden (bron ZLTO)

Provincie Noord-Brabant, gemeente Reusel – De Mierden, Brabants Landschap, Waterschap De Dommel, Kadaster, DLG, Huis van de Brabantse Kempen én ZLTO werken samen om de kavelruilingen te realiseren. Op deze wijze worden drie doelen bereikt: structuurverbetering voor de landbouw, realisatie EHS én realisatie van waterdoelen.

Yves de Boer, gedeputeerde provincie Noord-Brabant: “Ik wil de wethouder en de gebiedspartners feliciteren met deze mooie start van het project Verkavelen voor Toekomst. De Provincie ziet dit project als voorbeeld dat navolging verdient in andere delen van de provincie.”