LTO en het Kadaster in actie voor vitaal landelijk gebied

LTO en het Kadaster slaan de handen ineen om het landelijk gebied een impuls te geven. Dat hebben beide partijen vastgelegd in een overeenkomst.

Landbouw- en Tuinbouworganisatie, LTO Nederland, en het Kadaster willen beiden bijdragen aan een vitaler landelijk gebied met bedrijven die door goed en duurzaam ondernemerschap toekomstbestendig zijn. Dat hebben de partijen maandag 31 oktober vastgelegd in een overeenkomst. Met behulp van de initiatieven Deltaplan Agrarisch Waterbeheer en Verkavelen voor Groei moet het landelijk gebied een impuls krijgen.

Samen de uitdaging aan

De maatschappij stelt steeds meer eisen aan de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd: betaalbaar, diervriendelijk, duurzaam, veilig, water-, bodem- en omgevingsbewust.. De Nederlandse landbouw heeft alles in zich om aan deze eisen tegemoet te komen. De ruim 55.000 agrarische ondernemers zijn innovatief, voeren modern management, werken op moderne bedrijven met de nieuwste technologieën en werken meer en meer samen met afnemers en stakeholders. De bedrijven ontwikkelen zich snel, de ondernemers hebben behoefte aan meer grond.

Elkaar versterken vanuit eigen rol

LTO Nederland faciliteert ondernemers in deze doorgaans complexe processen. Het Kadaster is voor LTO een belangrijke, onafhankelijke partner die gegevens levert op het gebied van grondeigendom, -gebruik en -mobiliteit.